Wie ben ik


Melanie Voortman, Toegepast psycholoog, trainer en coach.

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding toegepaste psychologie aan het Saxion in Deventer. Ik wilde meer weten over hoe het brein in elkaar zit, hoe mensen denken en wat hen beweegt om dingen wel of juist niet te doen. Ik besloot mij te specialiseren in de neuropsychologie en in de klinische psychologie. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe denkprocessen werken, hoe je op verschillende manieren je gedrag kunt beïnvloeden en hoe mensen gemotiveerd kunnen worden. Tevens heb ik geleerd dat mensen soms vastlopen en niet meer weten wat ze kunnen doen. Dit vastlopen kan op allerlei vlakken gebeuren denk aan werk, privé, sociaal, etc. Mijn kennis en ervaring wordt ingezet tijdens het trainen en coachen.

Wat ik vooral geleerd heb is dat iedereen zijn eigen proces beleeft en op zijn eigen tempo leert. Ik vind het mooi om mensen in hun kracht te zetten waardoor er vertrouwen ontstaat om verder te komen. Daarnaast speelt humor, positiviteit, kennis en interactie een belangrijke rol in mijn leven.

Wat ik belangrijk vind in het contact met mensen is dat is dat er een veilige omgeving gecreëerd wordt. Mensen kunnen zich vrij voelen om te leren en dus ook om fouten te maken, zo ontstaat inzicht in eigen gedrag. Daarnaast zijn verbinding, interactie, creativiteit, respect, teamspirit en effectiviteit belangrijke bedrijfswaarden.

In 2019 heb ik See it Bright opgericht. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan als trainer/coach en behandelaar, hierbij heb ik gewerkt met mensen met diverse problematiek. Ik ben mijzelf gaan afvragen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.
Dit heb ik concreet gemaakt, waardoor er nieuwe kansen zijn ontstaan. See it Bright staat voor veelzijdigheid, kijken naar kansen en mogelijkheden en denken in oplossingen.

See it Bright is er voor zowel bedrijven als particulieren.

Recensie:

Where to begin
How to begin
Why to begin
Purpose
I need purpose to begin
But how to begin?

To begin whit what?
Yes, the question do feel a bit philosophical-is
Allow me to continue on a bit
i need to somehow
find a way to start with creating a begin for purpose

A guideline
A point of reference
Then, automatically will the;
why to begin
be answered with reason

From reason
To purpose
To hope
No matter where you are
No matter what you are
there is always hope
But keep in mind;
when hope is given,
it will continue on
in search for those,
that don’t know
where to begin
I will be fine with the hope you gave me
Now go, go be hope for those are in great need to find hope
Thank you Melanie

Bel of mail ons voor vrijblijvend advies